Bakgrunn

FB

fredag 31. mai 2013

Nicer Dicer Plus

Du har kanskje hørt om Nicer Dicer Plus. Ser du på Tv Shop eller Tvins som det nå heter går til stadighet "reklamen" innom dette produktet. Har du ikke sett det kommer den her.


"Med Nicer Dicer Plus kan enhver trylle frem flotte salater, strimle grønn salat, skjære løk og masse annet."  

Etter bursdagen min gikk jeg til innkjøp av denne for penger jeg fikk. Men må ikke tro at jeg betalte 699,- å nei- langt langt der i fra! For hvor søker man hvis man vil ha ting til en litt billigere penge, men likevel samme varen? Da snakker vi Ebay igjen dere.


Den billigste her får du til 103 norske kroner. Den jeg kjøpte ble sendt fra Kina og kostet i underkant av 150 kroner. Esken og alt er likt som den originale fra tv-shop men om det er noe fake vites ikke. Uansett har de gjort en veldig god jobb for den fungerte veldig godt for meg.

Skal skrive noe mer om den senere når jeg har fått prøvd den litt mer. Til nå er det mest mandolin skjærebladet som har blitt brukt, og bare det var mest verdt de 150 kronene.

To be continued!

onsdag 29. mai 2013

Minni Mus ører!

Hvordan enkelt lage Minni Mus ører på hårbøyler:

Du trenger:

sort kartong
rosa kartong
sorte hårbøyler
saks
tusj 
blyant 


 Finn frem alt du trenger.

1. Finn et glass eller noe annet rundt du kan bruke som mal. Tegn rundt glasset med blyant, pluss på en liten flik som du skal bruke til å brette rundt selve hårbøylen. Klipp ut alle rundingen etter tegningen.

2. Gjør akkurat det samme med sløyfa, jeg fant et bilde på nettet ved å google "minnie mouse bow" og tegna på frihånd etter en jeg fant. Marker med sort tusj på kantene. Jeg brukte mørk rosa kartong men du kan også bruke lysere rosa eller rød. Eller akkurat den fargen du ønsker selvfølgelig.


For å montere sammen ørene på hårbøylene gjør du slik:

1. Brett kanten rundt hårbøylen og lim. Jeg brukte papir lim og hadde godt med lim på hver brett.

2. Snu bøylen med bretten på ørene bak og lim på sløyfen. 

3. Jeg var litt usikker på om det ville holde med bare lim og om barna som skulle få på bøylene ville pille på de så for å være sikker tok jeg tape over etterpå. For rent utseende er nok sikkert ikke dette nødvendig, men jeg ville nødig måtte stå der i selskapet og fikse fordi ørene falt fra hverandre.

Skal du lage like ører til gutter kan du jo enkelt bare droppe sløyfen. Jeg laget alle like, selv om det var en gutt i selskapet. Men han liker rosa og synes det var kjempestas- det var jo tross alt en barnebursdag med Minni Mus dekor.


tirsdag 28. mai 2013

4 års feiring!

 Helgen vår har bestått av å feire minste-mor i huset som har blitt hele fire år.


Sjokoladekake ble bakt, pavlova ble mikset sammen av en pose Toro miks,
og det ble pyntet med en blandt annet en vimpelrekke fra Åhlens.


Bordet var dekorert med Minni Mus fra topp til tå.

Plastduk (som var veldig praktisk med 7 barn som griste) hadde blomster og dekor av Minni Mus. Godteposer med Minni Mus ble fyllt opp, ikke bare med godteri men også med bla. hår klemmer, klistremerker og ballong. Og sist men ikke minst laget jeg Minni Mus ører til alle de små gjestene.

Fremgangsmåte på dette kommer imorgen.

mandag 27. mai 2013

Hagearbeid!

Jeg er overhodet ingen hageentusiast- tvert i mot kan man vel si. Men vi vedlikeholder det lille av utearealer som er rundt det lille huset vårt. Idag var det tid for å klippe plenen og kantene.

Og tror du ikke at det var ferdig allerede før klokken var NI!!


Mens min mann som har fri hver mandag leverte ungene i barnehagen gikk jeg fort ut og fant gressklipperen. Vi har så lite gress/mose å gå over at vi har enda den type klipper som er manuell og man triller med egen kraft. Ikke noe bensin eller elektrisk her i gården nei....

10 minutter senere kunne jeg finne frem den elektriske kantklipperen og kjøre over der man ikke kommer til med gressklipperen. Helt under hekken mot naboen kommer man ikke til med noe, så her er det bare saks som gjelder.

Men nå er alt gjort og det føles godt. Skal også sies at det var meldt regn før lunch idag, nå har det uteblitt så langt. Men det var en av grunnene til at vi var så tidlig på an i dag.

Godt med alt som er gjort!!



fredag 24. mai 2013

Jeg vant!!

  Den siste tiden har jeg sett flere av disse Lucie Kaas bollene i diverse interiørblader. Bildene under er fra Rom123 og BoBedre. Skålene med Lotusmønster er designet av Arne Claussen i 1963 og nå laget i ny versjon av Lucie Kaas. Var de ikke fine?! 


Det kunne jo ikke da passet bedre enn at jeg vant en av denne skålen i en Giveaway. Sammen med alle de andre fine tingene på bildet under som Kristine med bloggen "Et Nytt Kapittel" ga bort tidligere i mai. 


Den fine skålen i fersken farge, den kule vasen i gull fra Bloomingville sett på blandt andre Kronprinsessene sin blogg med -dette- innlegget.  Også i pakken var det en pakke servietter og et lys turkis stripet kubbelys. 
Samt en lite kort fra fineste Kristine. Tusen tusen takk for gaven!!



 Ellers i dag baker jeg sjokoladekake med oppskrift funnet i dette heftet fra Freia.


Det skal nemlig feires 4 års dag to dager til endes i huset. Først ut er barnebursdag med 7 jenter fra barnehagen, pluss bursdags jenta selv og storebror.  Har laget til godteposene som ikke bare inneholder godteri... I taket over spisestua har jeg hengt opp en sommerlig vimpelrekke.


Så her er det meste Minnie Mus i helgen. Med godteposer, duk, servietter, kopper, tallerkener, servietter, hårbøylører og diverse annet. Mer om dette når dagene er vel over uti neste uke. 

To be continued....

torsdag 23. mai 2013

Ingenting er som.....

En håndplukket engkarse fra før gresset ble klippet for første gang i sesongen. Selv om ikke blomsten i seg selv er veldig vakker betyr den veldig mye når det er 5 åringen som har plukket den spesielt til mamma!!


Vasen kommer fra Kid Interiør og heter Lucy vase og finnes her. Informerer også om at Kid har åpnet nettbutikk så har du ikke en butikk i nærheten kan du nå sikre deg deres varer på netthandel.

Det er og kommer til å bli litt stille på bloggen fremover. Til helgen braker det løs med feiring to hele dager til endes for minstemor som straks fyller fire år. Da blir det Minni Mus feiring med venner fra barnehagen og skal jeg først gjøre noe gjør jeg det skikkelig. Så her er alt gjennomført med dekor og kakepynt i samme tema. Har tilogmed laget små "ører" til gjestene, og litt andre småting som må fikses før dagen. Innlegg om dette kommer i neste uke når det er vel overstått!

I tillegg er det ikke lenge til vi setter nesa mot varmere strøk og en tidlig ferie. Hvis man da kan regne Danmark som varmere land- det bruker jo ofte være varmere der enn hjemme. Eller vi kan alltids håpe om ikke annet.

Så om det blir litt langt mellom innleggene i den nærmeste fremtid er det grunnen.


søndag 19. mai 2013

Nytt på lysfatet


En kvast med fine hvite nelliker pynter opp på lysfatet mitt. Den fine sølvvasen fra Ikea har jeg hatt en stund, men ikke hatt så mye fremme i det siste. Den gjorde seg oppå lysfatet i sølv med en bukett nelliker i. 

Ellers har jeg fasa ut et lysfat nå som det er lysere tider og jeg ikke brenner så mye lys lenger. Da satte jeg det bort og lager heller et nytt til høsten igjen. Så da ble den hvite uglen fra Søstrene Grene overflødig og trengte ett nytt sted og bo. Passet ypperlig sammen med alt sølvet på spisebordet.

Løperen med stjerner på er også ny og kommer fra Living.


fredag 17. mai 2013

Hurra for 17. Mai



Hipp hurra for 17. Mai
Hipp hurra for for Norges Nasjonaldag



Dagen som ofte går i ett fra morgen til kveld.

Hvor man gjerne steller til frokost og inviterer venner og familie, gjerne bestående av champagne og jordbær.Man tilbringer dagen med kjente og kjære og de fleste av oss trer gjerne i bunad denne dagen.

For meg er 17. mai leker for ungene på skoler og i krinser, for denne dagen er mye til for at barna skal ha det kjekt. Hvor andre steder i verden feirer de sin egen nasjonaldag med barn som går i tog/parade?
Andre land har gjerne militær og mye uniformer, Norge har bunadskledde barn i gatene.
Det er for meg betydningsfullt.

En stor del av 17. mai i Norge er det store barnetoget i Oslo som gjerne tar over to timer, hvor de fleste skolene i byen går i tog og hvor det er mer oppslutning om togene enn andre steder. Der Kongefamilien står og vinker til de små og store barna. Jeg har selv feiret 17. Mai i Oslo en gang- og det er jeg veldig glad for at jeg har fått med meg for det har en helt egen stemning.

17. Mai er det små og store tog, barnetog, folketog, russetog, barnehagetog, skoletog eller som i Bergen hvor de har Hovedprosesjon. På bildet nede til høyre er en bunadskledd jente som jeg så ut i barndommen og som min snart 4 åring skal gå på 17. Mai

Bunad er en stor del av denne dagen og det finnes utallige drakter og bunader man kan velge mellom. Etter tradisjonen skal man velge den som hører til der man kommer fra selv. Men mange velger også bunaden fra der de bor om de får den i voksen alder, eller finner vage slektsforhold til Hardanger om det er den bunaden man vil ha. Hardanger bunaden er for meg den aller fineste bunaden vi har i Norge. 

Selv tilbringer jeg dagen i dag sammen med min familie i bygden jeg kommer fra. Jeg har en bunadskledd jente med samme bunad som jeg brukte som liten. Min sønn går i rød festdrakt fra Name It. Min egen høyt elskede bunad liker desverre ikke meg og har krympet i skapet. Men det er ikke mye det står på, og med litt vilje har jeg bestemt at den skal passe neste år da det er konfirmasjon i familien. Jeg har nok derfor på en kjole eller andre pene klær og min mann går i dress. Vi ser på tog, vi er med på skoler som arrangerer leker og vi spiser god mat. Og ikke minst is, det er en stor del av 17. Mai.

Ønsker dere alle sammen en riktig strålende 17. mai feiring!!


onsdag 15. mai 2013

Pom poms

Mulig jeg henger veldig etter på trendene, men da jeg var i Oslo i april så jeg mange butikker som pynta med pom poms. Jeg har jo forsåvidt sett det på mange blogger også, men ikke gjort noe med det. Jeg har synes det var fint, men ikke helt vist hvor jeg evt skulle hatt de. 


Men så måtte jeg jo sjekke innom Ebay da for å se om jeg kunne finne noen til en lav pris, og det kunne jeg jo. Så da klarte jeg ikke motstå fristelsen nei. 

Det er vel kanskje noe som ikke er så enkelt å lage selv, du kan jo for eksempel stikke innom bloggen til Jeanette som har laget blogginnlegg om å lage de selv, du finner det -her- Veldig enkel og grei fremgangsmåte.

Men vil man ikke lage selv kan man kjøpe de ferdig, for eksempel på ebay. Mine ble kjøpt her


og kosta 14 kroner for to ulike størrelser. Eller du kan søke på paper pom poms og finne mange andre varianter.



mandag 13. mai 2013

Sommerfugldekor i 3D


Var ikke disse fine?

Sommefugler i ulike størrelser hengt opp så det ser ut som de flyr oppover veggen. De er laget i plast og festet med lim til veggen, og i deler av en tom ramme.

Så hvor er de kjøpt?

De kom i en 12 pakk og de er sendt helt fra Hong Kong. Såklart via Ebay. Prisen er ikke avskrekkende heller (som mye annet på Ebay) for de kostet 75 kroner med frakt  for en 12 pakning. Da er det tre ulike størrelser på sommerfuglene og 4 av hver størrelse.

De finnes i mange andre farger, blandt annet hvit og rosa. 

Linken til de jeg har kjøpt er denne:


men det finnes også flere som selger de hvis en søker på:

3D DIY Wall Sticker Stickers Butterfly



søndag 12. mai 2013

Trekning av Giveawayen min!

Jeg har trekt en vinner på den siste giveawayen jeg har hatt gående. 



Og den som kan vente seg en pakke i postkassen den nærmeste tiden er:





..........................






Fineste Tonje Merethe med bloggen Tonje Merethes Lille Verden hvor hun deler mye av livet med sin fine datter Nathalia og mye fint innen interiør. Jeg er fast leser av bloggen din og har den i bloggrullen min.

Gratulerer så mye!

Send meg en epost til:frokenhege@gmail.com med din adresse så sender jeg gaven så fort som mulig. 

lørdag 11. mai 2013

Serviettdilla (igjen)

Før har jeg skrevet dette innlegget om å ha serviettdilla. Ser på bildet som ligger i det innlegget nå og ser det ligger hele syv pakker med servietter der, og tenker ops- det var jo ikke så mange. Så man kan vel trygt si at denne dilla har ekspandert til nå.

Men til mitt forsvar så er det viktig å ha en serviett for enhver anledning og farger på annen dekor.

Men tror jeg virkelig jeg må stoppe dilla for en liten stund og bruke opp noen av de SEKSTEN pakkene som ligger i skuffen nå.


Så nå lære meg å gå forbi en reol eller hylle med servietter nå, selv om de bare koster 5 kroner som noen av de har gjort på supertilbud på Nille.

Men om ikke annet så fikk jeg tømt skuffen og vasket og ryddet oppi der. Det ble ryddig og enda mer system. Må jo elske system!

torsdag 9. mai 2013

Ny dekor

Jeg går veldig fort lei dekor som er på hyllen på gjestetoalettet nede. Så her byttes det ofte ut, noe er man mer fornøyd med enn annet også. Men dette var veldig på pluss siden og jeg synes det ble ganske så bra.


Det kule skiltet i metall kommer fra Living og har teksten "Keep Calm and Carry on" og kosta den nette sum av 49,90. Det er her kombinert med to små t-lysestaker i mørk grå sink og jeg synes det passa veldig fint.

Det står her sammen med Air Wick duftpinnene og kurven fra Søstrene Grene som har håndkler i seg. 

tirsdag 7. mai 2013

Huset på Landet

Tidligere har jeg skrevet dette innlegget om Huset på Landet. Den gang holdt de til i et gammelt hus midt i krysset på Malmheim. Dette huset skal rives for å lage plass til et nytt kryss og butikken har flyttet til Årsvollveien 150 ikke så langt borte. Bare en liten sykkeltur fra huset mitt. 

"Alt innen gaver og interiør. Lamper og så mye mer."


For når man besøker denne butikken føles det som om de har alt mellom himmel og jord. Min stil passer perfekt inn i alt de selger, og hadde jeg hatt millioninntekt hadde jeg plukket med meg alt jeg fikk plass til og mere til. 


Tok noen bilder på alt det fine jeg fant, selv om jeg ikke kjøpte så mye denne gangen. 
Kun et lite fuglehus til å ha på terrassen til sommeren ble med hjem i sykkelkurven denne gangen. Gleder meg til å ordne litt på terrassen og henge det opp der ute.

Så hvis du vil besøke Huset på Landet må du ta deg til Årsvollveien 150 i Sandnes. Det ligger ikke så langt av fra motorveien, og du kommer ikke til å angre.



søndag 5. mai 2013

Innpakning av hekla Babybooties

Jeg hekler babybooties på bestilling og har funnet min egne lille måte og pakke inn disse på.


Denne gangen var det et par enkle i grått ullgarn med brune treknapper som var bestilt.
Jeg fant frem papir taggene jeg har kjøpt på Søstrene Grene og skrev vaskeanvisning på disse.
Så finner jeg frem et sløyfebånd etter passende farge og knyter fast tagen til bootiesene.
Til slutt legges bestillingen i en liten pose og er klar for sending eller levering.

Vil du se mer av hva jeg hekler kan du besøke min Epla butikk som du finner -her-
eller du kan sende meg en epost så finner vi ut av det sammen.

fredag 3. mai 2013

Det enkle er ofte det beste!


Det er ikke alltid det må være fancy eller koste så mye for å kunne pynte opp!!


Min herlige sønn på 5 år hadde vært ute med besteforeldrene og plukket med seg noen strå hjem. De måtte vi finne en vase til og sette frem så det ble fint mente han.

Så da hentet jeg frem en liten grå vase fra Søstrene Grene og satte stråene oppi og vips var den en fin dekorasjon guttungen ble kjempestolt og fornøyd med!

onsdag 1. mai 2013

Endelig er det MAI!!!


 Mai må være en av de beste måneden i året tror jeg!! 
Denne måneden inneholder så mye kjekt for store og små, og er i tillegg ofte en solrik måned. Eller man kan jo håpe om ikke annet.  


Mai er tid for blomster, det er tid for å pynte og gjøre det pent rundt seg og ikle seg den fineste finstasen sin og feire landet vårt. 17 mai er et høydepunkt i mai, dagen som er barnas dag og dagen store og små går ut i gatene med det tradisjonsrike plagget bunad på.  Man spiser mye is, pølser, rømmegrøt og annen god mat og feirer landet som vi er så glad i.

Kom Mai du skjønne milde, som i sangen med samme navn. 

For min egen del så skal 17. mai tilbringes sammen med min kjære familie. Jeg skal kle opp snart 4 åringen i bunad som jeg brukte da jeg var liten jente. Eldstemann på fem år har fått ny Name It festdrakt i rødt for å matche søsteren. 

Jeg håper på sol og fint være så vi kan pusle og stelle med småting i utenfor huset, og sist men ikke minst skal vi feire jenta vår som blir 4 år helt i slutten av måneden. Håper å kunne bruke grillen flittig i mai, om solen kommer og kaster sine stråler på oss. Helt på tampen av måneden pakker vi sakene for å dra på tidlig sommerferie til utlandet.

Jeg ønsker dere alle sammen en strålende Mai måned!