Bakgrunn

FB

lørdag 15. desember 2012

Vi ordner til jul, uke 9 - stuen!


På Facebook eksisterer det en gruppe som kalles Vi Ordner til Jul. Her legges det ut lister for å få innsiden og utsiden i huset klart til jul. Jeg har sett disse listene presentert på flere ulike forum, deriblant Babyverden hvor jeg har vært forums bruker i flere år. Jeg velger å presentere disse listene på bloggen min i år.


Del 9 - StuenPå tide å snu opp og ned på stuen. Dette er vel det rommet som de fleste av oss holder noenlunde rent og ryddig jevnt over. Men det er alltids litt å gjøre her også.

1. Gå over gardiner og duker. Er de ok?
2. Vask vinduene.
3. Sjekk blomstene. Plukk av de største bladene slik at de nye får næring. Trenger de ny jord? Hva med litt gjødsel? Trenger du flere blomster?
4. Gå over nips og naps i stuen. Skal noe bort for å få plass til julepynten? Er det noe du er lei? Trenger det å vaskes?
5. Gå over skapene. Hva har du egentlig i stueskapene? Kan noe av det kastes eller gis bort?
6. Vask skapene før du setter på plass sakene igjen.
7. Gå over sølvtøyet. Trenger det å pusses før jul? Har du sølvpuss? Skriv det opp på handlelisten dersom du trenger det.
8. Tørk av bilder og bilderammer. Har du nye bilder som skulle vært på veggen? Skulle noen bilder vært byttet ut mot nye?
9. Sjekk alle lampene. Trenger du pærer? Hva med nye lampeskjermer?
10. Støvsug eller vask av sofaen. Skulle den vært renset eller satt inn med noe?
11. Gå over hele stuen ... er det en ledning som er løs? Skulle noe annet vært fikset? Skriv det opp på listen...og få det gjort!
12. Støvsug og vask stuen som vanlig... (Dette blir nok gjort flere ganger før jul...men jo nøyere du er nå - jo mindre blir det å gjøre nærmere jul)
13. Gå over listene fra de forrige ukene... Pass på at det ikke samler seg opp og legger seg på samvittigheten din!


Tilbake til listene: 

  • Julegavelisten: er den ferdig. Hvordan ligger du an med gavene? Har du begynt på alle gavene som skal lages?
  • Julegodter: Nå kan man snart begynne å lage julegodtene... har du alt du trenger? Pass på å handle inn litt når du er i butikken - så slipper du å få alt på en gang.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!! Jeg vil svært gjerne besøke din blogg om du har en så del den gjerne med meg.