Bakgrunn

FB

torsdag 28. mars 2013

Moussaka / μουσακάς

 Trenger du et godt måltid i påsken vil jeg virkelig anbefale en skikkelig hjemmelaget moussaka eller  μουσακάς om du forstår gresk. Denne fantastiske retten assosierer nok de fleste av oss med Hellas, selv om diverse varianter av moussaka også er tradisjonsrike retter i store deler av Midtøsten og Balkan. 

Ingredienser:

1 pk kjøttdeig
1 stk løk

1 boks hakkede tomater
5 dl melk

1 stk squash
1 stk aubergine

4 fedd hvitløk
1 ss olje
1 ss maizena
100 g hvitost


1 Brun kjøttdeig i en stekepanne sammen med løk og hvitløk. Ha i hermetiske tomater og la det småkoke til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

2 Kok opp melken og jevne den med maizena, rørt ut i litt vann. Smak til med salt og pepper. 

3.Skjær squash og aubergine i skiver og brun dem lett i olje på begge sider.


4 Legg grønnsaker og kjøttdeig lagvis i en form, ha "hvit saus" og revet ost på toppen. 

Stek i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

Server gjerne med hvitløksbaguetter og en frisk grønn salat.














Velbekomne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!! Jeg vil svært gjerne besøke din blogg om du har en så del den gjerne med meg.