Bakgrunn

FB

fredag 17. februar 2012

Rengjøring av komfyr!


Det er fredag og vaskedag. Idag skal jeg tipse om hvordan jeg får ren toppen på komfyren, en keramisk platetopp.

Vi har vel alle grist når vi koker middag. Potetene koker over, sausen renner over eller andre "uhell" skjer. Her er det potetene som kokte litt over da jeg måtte løpe etter en barn eller to som var sinna.


Dette ser jo virkelig IKKE bra ut, det er vi vel enige om.


Men den kan bli ren, veldig enkelt og helt uten kniv eller skrape.
(Glassskrapen vi fikk med komfyren brukes for å vaske vindu her i huset...)


Alle først må platen bli HELT kald. En skal aldri vaske en plate som er varm, helst også vent etter at det røde lyset er slukket. Hvis du har slikt lys på din komfyr da.

Så sprayer du godt med Zalo kjøkkenspray på toppen. La det gjerne trekke inn i dritten i 2-3 minutt. Så tar du lett en kjøkkensvamp og tørker over flekkene. Vask over med klut med oppvaskvann på etterpå.


Tørk over med tørkepapir. Er ikke flekkene helt vekke gjenta til det er rent.


Nå er platen skinnende ren igjen som før du begynte å lage mat.

Jeg gjør dette hver dag etter middag, det gjør at det aldri er inngrodd skitt som sitter fast. Det tar ikke lang tid, er bare å gjøre det til en god rutine etter oppvasken.


En dag i uken smører jeg toppen inn med Mr Muscle Keramikkrent. Dette er et vindundermiddel. Det legger seg som en film oppå toppen som gjør at skitt ikke setter seg så fast neste gang. Tror det står på flasken at den skal brukes hver eneste dag, men det ser jeg ikke på som nødvendig.


Smør inn med et tørkepapir.
Tørk av igjen med nytt tørkepapir og poler til toppen skinner.

Vips så har du helt ren komfyrtopp uten å slite deg helt ut.

3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

   Slett
 2. Dette var da gode komfyrtips =)) Det er visst dobbelt ordbekreftelse her enda ja. Det var en til som slet med å få det vekk tidligere i dag. Vet ikke hvorfor jeg, for hun hadde gjort det hun skulle. Husket du å lagre den nye innstillingen?? Hvis den ikke blir lagret blir den heller ikke endret. Håper du finner ut av det =)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!! Jeg vil svært gjerne besøke din blogg om du har en så del den gjerne med meg.