Bakgrunn

FB

onsdag 8. februar 2012

Rom for rom, kjøkkenet

Husets hjerte heter det gjerne i fine hus. Men så fint kjøkken har vi ikke at jeg kan skrive det. Men det er her vi lager mat, og spiser den kan vi vel si. Heldigvis plass til kjøkkenbord, det var et kriterie når vi kjøpte huset. Litt trangt når vi skal spise fler enn 4 personer, men har hatt 6 til bords der ute. Men til slike anledninger bruker vi spisebordet i stuen.

FØR:


Det var blått før, men det var rett og slett en grusom farge så det kunne vi ikke fortsette med. Grusomme tynne hvite blondegardiner som hang på messing gardinstenger. Selv om de egentlig skal henge igjen ved overtakelse var jeg virkelig glad de var tatt ned.

ETTER:


Så ble det slik. Hva har man gjort da? Ikke noe annet enn å kamuflere den blåfargen som best mulig. Jeg drømmer ikke om flett nytt kjøkken, men kunne godt tenke meg å male frontene i en lys gråfarge og male flisene hvite. Flisene i seg selv er jo ikke stygge, men de mønster flisene innimellom der tar kaka av dårlig design spør du meg. Vi har flytta ledningen til mikroen som ligger over stekeovnen her, det var en veldig dårlig løsning.

Har sett etter en liten hylle til å henge der som klokken er, men siden det er så smalt der så har jeg ikke funnet noe enda.


En liten finurlig detalj som henger på kjøleskapet. En klutholder som jeg har kjøkkenhåndkle hengende på. Det følger med magneter til å ha på baksiden så den kan også henge oppi vasken f.eks. Synes bare det ble upraktisk i min lille vask. Jeg har fått den som hurtigsvarspremie eller innmeldingsgave når jeg starta abbonere på et interiørblad.


Over mikroen står en grå kurv med stoff inni fra Søstrene Grene. Den er kjøpt for 2 år siden og det er enda en detalj jeg er veldig fornøyd med på kjøkkenet. Siden man ikke liker finishen på kjøkkenet egentlig setter man større pris på detaljer tenker jeg.

Bruken av kurven er det beste. Vi legger all reklame og papp/papir som skal resirkuleres. Så hver kveld når vi går ut med bosset (må tømmes så ofte med bleiebarn i husstanden) så tømmes også denne kurven. En veldig lur måte å hindre at papir ligger rundt om. Ganske så smart synes vi!


Kjøkkenbordet kommer fra Fagmøbler. Vi kjøpte dette etter at vi fikk penger av min mor da vi gifta oss, og hun ville at det skulle gå til noe konkret. Så da ble det kjøkkenbord med 4 stoler. Bare 2 som er i bruk nå da, ettersom ungene har hver sin Tripp Trapp stol.  Vel og merke brukte fra Finn, men like fine og brukende i mange år enda. 


På stolene er det puter som er kjøpt på Coop Obs. Sort med blomster som matcher bildene som er på veggene. Dette er bildene på veggen som jeg har skrevet om før. 


På sikt håper jeg å kunne levere alle frontene til lakkering, og male flisene som jeg har lest ikke er så vanskelig. Men det blir frem i tid, det er jo fullt brukende og rent og fint slik som det er nå og.

1 kommentar:

  1. Stor forandring med litt maling :)

    Ha en fin torsdagskveld!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!! Jeg vil svært gjerne besøke din blogg om du har en så del den gjerne med meg.