Bakgrunn

FB

lørdag 6. oktober 2012

Hjemmelaget lasagne

Igjen inspirert av Rema 1000 sine kampanjer med middag til familien for under 100 lappen. Jeg synes det er kjekt å lage nye ting til middag, for vi har en tendens til å gro noe fast i det samme gamle. Nå er turen kommet til en Italiensk Klassiker, nemlig 

Lasagne


1 pk kjøttdeig eller karbonadedeig
1 pk Lasagne plater
1 stk Løk
2 stk Gulrot
2 bokser Hakkede tomater
4 dl Lettmelk
100 g Norvegia 



Kutt løk og gulrot i små biter.


Stek kjøttdeig, ha i løk og gulrot når det nærmer seg ferdig.

Ha i to bokser med hermetiske tomater og la det surre en stund mens du lager en standard hvit saus med
2 ss smør og 4 dl lettmelk.


Begynn med tomatsaus, så hvit saus før pastaplater.
Fortsett med flere lag til du er tom for sauser. Jeg fikk 3 lag av denne oppskriften.
Slutt med hvit saus i siste laget og ha revet hvitost på toppen.


Sett i ovnen på 180 grader i 30 minutt


Lag en enkelt grønnsalat av mais, agurk, tomater, paprika og salat.


Jeg bruker den geniale tupperware tingen til å renne av maisen over vasken. Dette er noe jeg fikk som gave i et Tuppwerwareselskap for mange herrens år siden, et av de beste redskapene på kjøkkenet.
(nesten i daglig bruk til sylteagurker, mais eller fetaost)


Ferdigstekt Lasagne, la hvile litt før servering.


Klar for servering, velbekomne.

Kan også serveres med baguetter eller rundstykker, gjerne med hvitløk i.

2 kommentarer:

  1. Naaaam - den der så skikkelig god ut altså!!

    Her ble det også lasagne på menyen, men ikke ny-laget. Jeg fryser ned når jeg lager, så kan jeg ta opp når jeg får lyst på ;) Bruker matprat.no endel, og synes den lasagnen er god.

    Ønsker deg en flott helg videre.
    Klem fra Christine

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!! Jeg vil svært gjerne besøke din blogg om du har en så del den gjerne med meg.