Bakgrunn

FB

fredag 6. juli 2012

Bursdagskake med mmf lokk


Tenkte jeg ville lage et innlegg om bursdagkaken jeg laget til 3 åringen i mai. Har rett og slett glemt av litt å lage innlegg om den. Bedre seint enn aldri heter det vel.

Jeg laget en sjokoladekake som jeg dekka med marshmallowsfondant, også kalt mmf. Dette er ikke så veldig vanskelig, men er litt klissete. Jeg har laget et par kaker med slikt lokk nå, og det tar litt tid men er vel verdt strevet. Jeg ville pynte fine kaker til ungene, men ville lage av sjokoladekake inni og da passer det ikke med marsipan.

Fremgangsmåte Marshmallowsfondant:

Vei opp 200 gram marshmallows, dette er nesten en hel av de store posene. Ta oppi 2 ss vann og ha i en bolle som tåler mikro. Sett alt sammen inni mikroen og la det smelte. Det tar ikke så veldig lang tid- et par minutter kanskje, men følg med hele tiden. Vil du ha farge i er det enklest å ha oppi når det er smeltet synes jeg. Du kan bruke konditorfarger, eller pastafarger fra Cacas blandt annet. Jeg brukte denne gangen rosa  konditorfarge som er å kjøpe i matbutikkene.


Det er sabla klissete greier, men det blir veldig bra når du får blandet i en pakke (500 gram) melis.


Når du har fått blandet i det meste av melisen kan du ta det ut av bollen og kna det som en deig på benken. Jeg bruker engangshansker helt i starten, men når melisen er jobba inn er det ikke så klissete lenger.

Sjokoladekake:


Lag en sjokoladekake, jeg må ærlig innrømme at grunnet tidsmangel så kom kakebunnen i år fra en Toro Pose, Langpanne sjokoladekake. Jeg baker den i min geniale Porsgrund Kakeform. Da både steiker og serverer man kaken i samme formen, også er det veldig lett å dekke den med mmf lokket etterpå.


Hvis jeg skulle laget kaken selv er det denne oppskriften jeg bruker. Den kommer fra et bilag som var med Hjemmet for noen år tilbake, og er knallgod. Det som gjør den så god og luftig er at en pisker eggehvitene for seg selv og vender de inni etterpå. 

Smørkremen jeg brukte på denne kaken er den i oppskriften, men er vel egentlig veldig lik nesten alle smørkremer. Jeg har aldri turt å dele kaken i 3 deler og ha 2 med fyll- redd for at lagene skal bli for tynne og falle fra hverandre, så blir bare 2 deler med fyll midt i når jeg laget.


Del kaken i to og ha ca halvparten av kremen inni kaken. Resten på toppen og rundt. Ønsker du ikke dekke kaken med lokk som jeg gjør kan du jo bare avslutte her. Man kan pynte med kremen i en sprutepose, en kan skrive med pyntegele oppå, dekke med ulike typer strøssel eller rifle med en gaffel som jeg  gjør med gulrotkaka jeg lager.


Kjevle ut mmf lokket, synes du det er veldig hardt å jobbe med ta det et par sekund i mikroen. Jeg gjentar sekund, for ellers vil det smelte og du har ødelagt det.


Her er lokket lagt oppå kaken, klar for å skjære av kantene.


Kantene er nå pent skjært av, de brukes til dekor. Jeg synes det er veldig lett å ha lokk på kaken når jeg bruker bake it easy formen til Porsgrund.


Bokstavene her har jeg tegna på frihånd med kniv.


Blomstene bruker jeg cut outs til , eller mini pepperkakeformer fra Wilton for å lage.


Dekoren er spraya med denne sprayen. Genial ting, smaker godt gjør den og. Men pass på ting rundt, for det støver litt og han en tendens til at alt blir farga. Jeg sprayer derfor oppå et matpapir.


Her er det ferdige resultatet- jeg er veldig fornøyd. Det var bursdagsbarnet og alle gjestene også.

3 kommentarer:

  1. Nydelig kake...til nydelig 3 åring. Takk for koselig kommentar. Lot meg friste til å nyte sommeren. Oppskrift på kurvene kommer snart.

    SvarSlett
  2. Kjempe flott kake ;) Er morsomt å gjøre litt ekstra til småttisenen sine bursdager ;)

    SvarSlett
  3. Oi for en utrolig lur "ting" å gjøre for at det blir litt ekstra spesielt i forhold til den vanlige sjokolade glasuren :) også så den jo veldig god og fin ut da:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!! Jeg vil svært gjerne besøke din blogg om du har en så del den gjerne med meg.