Jeg har tidligere skrevet flere innlegg om nye retter og laks, som er en stor favoritt i fiskemiddager her i huset. Derfor falt jeg veldig for denne oppskriften fra GodFisk som jeg fant ved på google laks+grønnsaker.
Ingredienser:
600 g
laksefilet, uten skinn og bein
1 stk
løk
1 stk
paprika, rød
1 stk
purre
2 stk
gulrot
1 stk
squash
8 stk
cherrytomat
3 ss
olivenolje
1 knivsodd
timian
1 knivsodd
oregano
Den originale oppskriften var med 2 løk, men jeg synes det virket litt mye samt at det ikke er en favoritt hos ungene så da ble det bare med en for meg.
Kutt grønnsakene. Purre, gulrot og squash i skiver, paprika i biter, løk i båter og del tomatene i to.
Mens du kutter grønnsakene kan du koke opp en stor gryte med vann, ha i alle grønnsakene når det fosskoker og la de koke i 1-2 minutt.
Ta gryten av platen og hell grønnsakene over i et dørslag så de får renne av seg.
Vend de deretter i en blanding av olje og timian/oregano.
Legg grønnsakene over i en ildfast form og legg laksen over der.
Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og plasser laksen over.
Krydre med salt og pepper og dekk formen med aluminiumsfolie.
I oppskriften til god fisk brukte de større stykker med fisk, men for å minske steketiden og vite at den var ferdig etter en runde i ovnen delte jeg de i mindre biter.
200 grader i 20 minutter.
Server med poteter og en dæsj med rømme eller creme fraiche.
Velbekomne!!
Så godt d så ut:-) Fin tirsd t deg!
SvarSlett