Bakgrunn

FB

fredag 28. september 2012

Hjemmelaget polarbrød

Jeg har to små barn hvorav den ene er ekstremt glad i Polarbrød. Alle kan vi vel bli litt leie av brødmat innimellom. Det er gjerne skiver til frokost, lunch og kvelds på de små. Så jeg forstår de godt jeg. Man kan jo lage grøt eller gi kornblandinger, men her faller vi oftest på brød.
Så da prøvde jeg å finne ut hvordan man kunne lage egne polarbrød, googlet meg frem til flere oppskrifter som jeg har satt sammen min helt egne oppskrift av. 

Du trenger: 


4 dl lettmelk
2 dl vann
1 dl olje uten for mye smak
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
2 ss sukker
3 dl grovbakst
ca 15 dl hvetemel


Bland melk, vann og olje og varm dette forsiktig opp til 37-40 grader.
Jeg bruker tørrgjør som blandes med det tørre, men bruker du fastgjær oppløs denne i vesken.

Husk at en pakke ferskgjær er en pakke tørrgjær.

Bland alt det tørre sammen, utenom hvetemelet. Spe med den lunkne væsken, litt etter litt. Til slutt tilsetter du hvetemelet, men ikke alt på en gang ettersom det kan være du ikke trenger alt. 


Hvelv den ferdige deigen på disken eller bakeunderlag som jeg har.


For å sikre jevn steking bruker jeg alltid veie slik at alle brødene er like store. Her ble det totalt 1900 gram deig, og delte ut slik at jeg endte på 72-75 gram pr emne.

Det ble 24 polabrød av denne deigen, så 20-25 pr porsjon. 


Kjevle flate og la ligge litt før du kjevler siste del og legger på stekebrett.
Prikk deretter deigen med en gaffel. 

Stekes på 225 grader i 10 minutt. 


Server og nyt. 



1 kommentar:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!! Jeg vil svært gjerne besøke din blogg om du har en så del den gjerne med meg.