Bakgrunn

FB

søndag 15. januar 2012

Rom for rom- Jenterommet

Tenkte å starte en serie med alle rommene i huset. Først ut er jenterommet til lille prinsesse på 2,5 år.

Vi har valgt å ha samme tapet i alle rom i huset vi har tapetsert selv. Eller de rommene vi ikke kunne bruke tapeten etter forrige eier. Det er altså samme tapet på begge barnerommene.

Fargen vi har malt med er hvit. Helt hvit, uten noen tilsetting. Vi hadde tenkt oss en annen helt lys hvitfarge, men når vi kjøpe huset og skulle pusse det opp var det tilbud på Butinox maling. Samme som er brukt i hele huset. Og da var de tomme for lys base, så dette er hvit rett fra malingspannet.

I taket henger det en vimpelrekke med Hello Kitty på noen av vimplene. Denne henger under skråtaket.
Jeg var først på jakt etter en vimpelrekke med navnet hennes på, men fant fort ut at det ikke var så lett å få tak i.Litt over sengen henger en kjempefin uro. Denne fikk vi i barselgave av min gode veninne Monica når lille prinsesse var født. Ved siden av henger et bilde jeg har kjøpt via en annen veninne, Anette. Hun maler på si og har blandt annet malt dette bildet til meg.

Hun sover enda i sprinkelseng, en standard hvit fra Ikea. Først skal vi fjerne en side på den så hun kan gå inn og ut. Deretter skal vi få henne også over i storseng som vi har etter mannen og broren var små.

Inne i en huk mot vinduet står Expedithylla, også denne fra Ikea. I den står leker, bøker og diverse bamser oppe i kassene nederst. Gardinene er tykke i rosa cordfløyel og kommer fra Kid. I vinduet har vi i tilleg enkel rullegardin fra Ikea. Gardinene henger på gardinstangen Irja fra Ikea som koster den nette sum av 9 kroner. De sees ikke fra rommet likevel, og endestykkene går helt inn i veggen.

Oppe på hylla står Hello Kitty sparebøssa jeg har kjøpt til henne. Leita først på norske butikker, men fant fort at prisene var endel høyere enn det jeg tenkte meg. Dette var i en periode jeg oppdaga Ebay. Så da var det bare å søke der inne. Her kan du se flere ulike sparebøsser med Hello Kitty på Ebay sine sider.

Nederst til venstre står dukkesengen som min far snekra til meg da jeg var liten. Oppi der ligger to dukker, og sengetøyet fikk hun av oss til 2 års dagen.


På flere steder i rommet henger det wallstickers. Dette er en annen ting en kan spare mye penger ved å handle på Ebay. Disse kjøpte jeg. Men det finnes som sagt maaaaaange andre sorter, design og farger der. Er du registrert og har brukt Ebay før søk på Wall sticker flowers pink så får du et hav av muligheter.

Jeg har også plasser flere stickers også andre steder i rommet. Det gjør seg godt ettersom rommet er så hvitt og lyst i utgangspunktet.

Midt på gulvet ligger et teppe i rosa, også med blomster på. Dette fallt jeg helt for når jeg såg det. Det kommer fra Skeidar, heter Flowering teppe og måler 150x100 cm. 

Dette er et rom jeg som mamma har bestemt hvordan skal se ut. Vi er heldigvis ikke kommet dit at hun har sagt at hun ikke vil ha blomster, men heller traktorer f.eks. Ikke at jeg tror det skjer, siden hun er veldig jente-jente. Men når hun blir større og har mer ønsker om hvordan det skal se ut der oppe skal vi såklart etterkomme noen av de ønskene. Men når det er sagt synes jeg ikke så mye om å dekorere absolutt hele rommet med figurer. Eks Hello Kitty. Spesielt om man maler spesielle ting på veggene, og bruker mye tid på ting ungene kan bli fort leie av. Dumt å måtte male om hele rommet etter 6 mnd fordi barnet gikk fort lei.

Men folk er forkjellig. Noen er jo mindre opptatt av hvordan det ser ut, og andre igjen er meget opptatt av det.4 kommentarer:

 1. Så koselig... Har ikke prøvd meg på ebay enda, men er ofte inne og ser på forskjellig. Lurer litt på å gjøre noe med soverommene her i huset.. så morro å hente ideer fra andre.

  SvarSlett
 2. Det gjør veldig mye med slike små klistermerker på veggene. Jeg anbefaler sterkt å handle billig derfra. Bare å si fra om du trenger noe hjelp!!

  SvarSlett
 3. Så fine de vimplene er! Skal jaggu bestille meg jeg og :D kjekt at du linker til produktet! :D

  SvarSlett
 4. Ja, de vimplene er kjempefine. Stasher godt opp med litt farge!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg!! Jeg vil svært gjerne besøke din blogg om du har en så del den gjerne med meg.